Сковорода чавунна Petromax Fire Skillet fp30 з довгою ручкою 25 см
Лита чавунна сковорода з класичною довгою ручкою від німецького бренду Petromax. Завдяки властивостям чавуну й відсутності пластикових деталей має ширший спектр застосування, ніж звичайні сковорідки. Підходить для смаження, тушкування, сотеювання, запікання, випічки на будь-якому джерелі тепла — від багаття до індукційної плити.
Має похилі стінки для зручного доступу до вмісту і дві асиметричні ручки: довгу та петлеподібну. Модель виходить у діаметрі від 11 до 43 см, поєднується з кришками від жарівень Dutch Oven.
Винайдений понад дві тисячі років тому, чавунний посуд досі не має рівних серед кухонних матеріалів і технологій. Його цінують за природні антипригарні властивості, неповторний смак приготовлених страв і тривалий термін служби.
Особливості сковороди Petromax Fire Skillet з довгою ручкою
Різні контексти — одна сковорода. Ще вчора ви смажили на ній сосиски у кемпінгу, сьогодні готуєте вечерю на власній кухні, а в наступний вікенд візьмете з собою на рибалку, щоб запекти свіжо спійману рибу. А ваш друг використовує таку само для свого корнера на фестивалі вуличної їжі.
Для будь-яких джерел тепла та варильних поверхонь: багаття, вуглів, печі, гриль-решітки, газової, електричної та індукційної плити, духової шафи.
Для різних видів теплової обробки. Мабуть, не існує другої страви, яку не можна приготувати на Petromax Fire Skillet. М'ясні та рибні рецепти, гарніри, рагу, омлети й касеролі, пироги, піца і навіть десерти — їй під силу будь-що.
Для аматорського та професійного використання. Завдяки німецькому проєктуванню й техніці виконання ця сковорода задовольнить найвищі вимоги закладів HoReCa.
Конструкція та матеріал
Завдяки класичній довгій ручці сковороду зручніше ставити на відкритий вогонь і тримати її під час помішування. Петлеподібна ручка потрібна для підтримки важкої посудини другою рукою, а також для фіксації над вогнем — наприклад, на мангалі Petromax Atago.
Високі стінки роблять сковороду достатньо глибокою для приготування соковитих страв. Об'єм моделі у різних розмірах — від 0,4 до 10,6 л.
Стінки мають нахил для збільшення корисної площі, а також зручності перевертання й помішування їжі.
Модель виходить у розмірах від 11 до 43 см, які виконують повний спектр кулінарних задач: від приготування маленької порції соусу до барбекю на велику компанію.
Чавун витримує дуже високі температури, що ідеально для приготування стейків. Цей метал можна розжарювати до червоності й він не зазнає деформацій, на відміну від посуду з інших матеріалів.
Стійкий антипригарний шар чавуну має природне походження, не руйнується й не виділяє канцерогенів навіть при екстремальному нагріві.
Велика теплоємність чавуну дозволяє подавати страви прямо у сковороді — ефектно та апетитно.
Сумісні продукти: складіть свій набір
Виріб прогартовано на заводі, тож він одразу готовий до використання. Втім, для подальшого догляду виробник рекомендує засіб Petromax Care Conditioner.
Сковороди серії Fire Skillet поєднуються з кришками від казанів Dutch Oven відповідних розмірів. Не потрібно купувати окрему кришку, якщо у вас уже є казан.
За допомогою решіток Petromax Cast-Iron Stack Grate та Petromax Cast-Iron Trivet, які поміщаються у сковорідку середнього розміру, ви отримаєте соковите м'ясо чи овочі гриль із характерними пряженими смугами. Решітка також слугує підставкою під гаряче.
Для захисту від опіку на ручку сковороди рекомендовано вдягати вогнестійкий чохол Petromax Aramid Handle Cover.
Щоб безпечно пересувати розпечену посудину, особливо на відкритому полум'ї, використовуйте прихватки зі шкіри та араміду Petromax Aramid Pro 300 Potholders або рукавички Petromax Aramid Pro 300 Gloves.
Сковорідка сумісна з газовою плитою для кемпінгу Petromax Gas Table, оскільки підпірки плити витримують великоваговий посуд. А також з усіма портативними плитами та мангалами Petromax.
Переваги чавунного посуду
Антипригарні властивості. Чавун має пористу структуру, тому з кожним новим приготуванням на ньому утворюється захисна плівка. Завдяки цій плівці навіть за дуже високих температур їжа не пригорає, а для куховарення потрібно дедалі менше жиру. Традиційно перед першим використанням посудину прогартовують: спочатку очищують пори за допомогою солі, потім заповнюють їх натуральним жиром. Чавунні вироби Petromax професійно прогартовано на заводі, вони цілком готові до використання. На відміну від штучних антипригарних покриттів, захисний шар чавуну з часом не відлущується, а навпаки зміцнюється.
Смакові характеристики. Чавун відрізняється низькою теплопровідністю й великою теплоємністю — тобто, довго та рівномірно прогрівається й так само віддає тепло. Може розігріватися до дуже високих температур, при цьому їжа не пригорає. Усе це створює ефект печі, де окремі смаки інгредієнтів з'єднуються в єдине ціле, а м'яку текстуру середини доповнює золотиста скоринка. Чавунний посуд дозволяє готувати насичені, ароматні страви просто, без необхідності купувати дороге кухонне обладнання.
Довговічність. Чавун — сплав заліза з вуглецем, що містить у 2–3 рази більше вуглецю, ніж сталь. Порівняно зі сталлю, чавун більш довговічний та зносостійкий. Такий посуд передається з покоління в покоління, а тривала експлуатація лише покращує його характеристики. Чавун є безпечним харчовим металом, що не виділяє шкідливих речовин, а з правильним доглядом не іржавіє й не деградує навіть через багато років.
Переваги чавуну Petromax
• Масивні стінки з високою теплоємностю
• Однакова товщина стінок по всій площі виробу
• Дуже дрібні, суцільно розподілені пори — ознака сплаву високої якості
• Наднизький відсоток дефектів лиття
• Якісна фінішна обробка поверхні
• Заводське антипригарне гартування
Поради з догляду
Німецький бренд Petromax виготовляє досконалий посуд з матеріалів найвищої якості. За умови правильного догляду цей посуд слугуватиме вам усе життя. Ось декілька простих порад, щоб цього досягти.
Для збереження цілісності антипригарного покриття мийте вибір лише вручну. Якщо у сковороді лишилася їжа, перекладіть її у харчовий контейнер, щоб запобігти корозії металу. Посудина має охолонути перш ніж ви заллєте її водою для миття — так на ній ніколи не з'являться тріщини. Використовуйте делікатні мийні засоби та м'яку мочалку. Складні забруднення без проблем видаляє щадний пластиковий скребок Petromax Scraper, чий вигин повторює форму жарівень Dutch Oven та сковорідок Fire Skillet. Після миття витріть поверхню насухо чи поставте на вогонь, щоб волога гарантовано випарувалася.
Якщо поверхня жарівні виглядає пересохлою або посвітлішала і проступив сріблястий метал, прогартуйте її. Для регулярного догляду використовуйте суміш натуральних олій Petromax Care Conditioner. Посудину зберігайте чистою, в сухому місці й бажано нічим не накриваючи. Ідеальний варіант — підвісити на стінний гачок, адже сковорода Petromax вміє не тільки смачно готувати, а й прикрашати кухонний простір.